? ??????????????The Defiance of Science? ????? ?? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??144 Grabs Today. 219 Total Gr
abs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????color chromatic? ????? ?? ???Rating: 3.0 (2 Ratings)??157 Grabs Today. 1960 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, August 18, 2009

LoonaPix...

Terima kasih kepada Belia Pasar Minggu kerana memberitahu tentang web ini.Web Loonapix adalah web kita buleh menampalkan gambar kita di effect-effect yang disediakan.Terdapat 3 kategori iaitu Loonapic Effect,Photo Frames dan Photo Trim korang hanye perlu pilih salah 1 effect..Cara amat mudah iaitu dengan men'upload' gamba kemudian pilih template yg korang ingini dan akhir skali klik create..Dibawah adalah contoh loonapix effect.


buat effect gambar - Loonapix(klik sini)

Sunday, August 2, 2009

i'm yours

video

Friday, July 31, 2009

Video2mp3...








Video2mp3 adalah web converter video dari YouTube ke mp3.Cara convert amat mudah hanya perlu masukkan url video yang korang inginkan mp3nya,pilih quality audionya dan klik convert.Dalam beberapa minit korang boleh download mp3 yg telah diconvert.


Convert video ke mp3 - Video2mp3(klik sini)

NoVirusThanks...


















NoVirusThanks adalah web dimana kita boleh scan file-file kita secara online.Scanner virus ini di'scan' oleh 25 jenis antivirus yang popular seperti a-squared, Avira AntiVir, AVG, Avast!, BitDefender, ClamAV, Comodo, Dr.Web, Ewido, F-PROT 6, G DATA, IkarusT3, Kaspersky, McAfee, NOD32, Norman, QuickHeal, Panda, Solo Antivirus, Sophos, TrendMicro, VBA32, VirusBuster.Maximum besar 1 fle atau folder leh di'scan' ialah 20mb sekali scan.

Scan folder korang - NoVirusThanks

Football Shirt Avatar...


Website Football Shirt Avatar ini membolehkan kita membuat jersi bola kita sendiri.Cara amat mudah hanya perlu pilih pasukan bola yang kita minati pilih bahagian shirt maner kita mahu meletak nama dan nombor.Selepas selesai meletakkan nombor dan nama ditempat yang kita mahukan baru kita klik save shirt untuk download kedalam pc kita.Dibawah adalah contoh jersi bola.


















Buat jersi korang - FootBall Shirt Avatar(klik sini)

un3dics

Thursday, July 30, 2009

My pets

comel x kucing aku ni?????

Wednesday, July 29, 2009

Convert My Tube...


ConvertMyTube adalah web untuk Convert video Youtube kepada format (windows).mpg,(Mac).mov,(ipod/psp/iphone).mp4,(mobile).3gp,mp3,.wav,wmv dan flv.Gunanya amat mudah hanya perlu letakkan url video yang dimahukan kemudian pilih format yang diperlukan kemudian klik Convert and Download.Selesai suma file diconvert akan kuar menu untuk meyuruh korang download file yang telah diconvert.

Convert Video Dari Youtube - ConvertMyTube(klik sini)

Dumpr...

Dumpr adalah website yang sama dengan Photofun tetapi mempunyai beberape effect yang tiada di Photofun.Kat sini aku tertarik dengan effect LOMO.Ni aku tunjukkan affect yang Dumpr ada dan effect LOMO yang aku buat.

effect yang ada


Buat effect - Dumpr(klik sini)


Kyolo Bubble Speech...



Kyolo adalah web yang membolehkan kita meletakkan bubble speech didalam gambar kita.Sangat mudah dan senang.Hanya perlu upload gambar korang dan kemudian taruk text korang di tempat yang disediakan kemudian save.Korang leh emel terus kepada kawan-kawan korang atau taruk kat dalam blog atau forum.Gambar diatas adalaah contoh bubble speech.

Buat bubble speech - Kyolo (klik sini)

Free Software Converter...

Small Videosoft mengeluarkan beberapa software converter secara free untuk kita download.Converter nya ialah seperti :-

Freez iPod Video Converter
Freez 3GP Video Converter
Freez Screen Video Capture
Freez DVD Ripper
Freez Flv to Mp3 Converter
Freez Flv to AVI/MPEG/WMV

Mari download - Small VideoSoft(klik sini)

Mathway...

Mathway adalah website yang akan menolong korang dalam hal ehwal berkaitan dengan ilmu hisap@ matematik.Jika korang ader soalan yang korang takleh nk jawab takyah peningkan pale korang yang tgh pening tu..suh je Mathway ni setelkan.Korang hanya perlu letakkan soalan korang dalam kota "Enter Problem" kemudian pilih subject seperti Basic Math,Pre Algebra,Algebra,linear algebra,Trigonometry,Precalculuc dan Calculus.

Selesaikan soalan matematik - Mathway(sila klik sini)

Buat SuperHero Korang...

Korang mesti teringin nk buat hero korang sendiri kan..macam superman,batman,captain planet dan superhero yang lain.Web yang aku nk citer ni korang leh buat watak hero korang sendiri best tau.Korang hanye perlu pilih ape baju nk pakai,style rambut camner dan byk lagi stail2 yang korang leh pilih.Kat bawah ni superhero aku sendiri..

Buat superhero korang - Hero Machine(klik sini)

BeFunky...

Website Befunky membolehkan kita membuat effect kepada gambar kita kepada bentuk stencil,cartoonizer,warholizer,charcola,sunburst dan bermacam-macam lagi.Korang hanya perlu memilih effect ape yang korang inginkan kemudian upload gambar korang dari komputer atau webcam atau maner2 link.Selepas memilih gambar kemudian korang maka gambo korang untuk diupload dan siapkan gambar effect korang.Korang juga boleh save gambo korang.






















ni adalah contoh yang aku dah buat...tapi kalau korang l;agi kreatif suka hati la nak bt macam mane....

Buat effect kat gambar korang - BeFunky(klik sini)

kem kadet polis




Orang kata aku lahir dari perut mak..

(bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku.....
mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak
Bila bangun tidur, aku cari....
mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....
mak
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma.....
mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak
Bila takut, yang tenangkan aku....
mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak
Aku selalu teringatkan ....
mak
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak
Bila bengang.. aku suka luah pada...
mak
Bila takut, aku selalu panggil...
"mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....
mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.....
mak
Yang selalu berleter kat aku...
mak
Yang selalu puji aku....
mak
Yang selalu nasihat aku....
mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....


Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....
mak


Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak


Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....
emakku


Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak


Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu....aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"


Selalu.. aku ingat pasanganku

Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak


Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak


Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........


Tapi kalau mak sudah tiada...........

MAKKKKK....RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....

berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....

berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....

berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......

berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....

berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya......

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA


Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.